7 Temmuz 2010 Çarşamba

3. ULUSLAR ARASI RESİM FESTİVALİ ''DÜNYA KADINLARININ TUVALİNDE BARIŞ ''FESTİVAL KAPANIŞ KONUŞMASI
Trabzon’dan Tüm dünya kadınlarına elimizi uzattık, DÜNYA KADINLARININ TUVALİNDE SU resim festivalinde buluşalım dedik. Su yaşamdır, su hayattır, su olmadan ne yaşam olur ne sanat. Hayvanlar ve bitkiler biz insanlar olmadan da yaşayabilir hatta daha güzel yaşarlar, bizler onlar olmadan yaşayamayız. Bu dünyayı, doğayı korumak bizden sonrakilere aldığımızdan daha iyi bırakmak görevimizdir. Kimse sadece doğduğu yerden sorumlu değildir, dünya hepimizin, bir yerinde yapılan olumsuzluk, ekolojik dengenin bozulması tüm dünyayı, tüm insanlığı, geleceği etkiler, biz sanatçılar bunun bilincindeyiz Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorun küresel ısınma ve olumsuz sonuçlarından en çok etkilenecek olan içilebilir sudur. Yaşanabilir çevre içilebilir su dedik.Sanat dilimizi konuşturarak bu hayatımızı tehdit eden küresel ısınmaya dikkat çekelim istedik. Yöremizin bu eşsiz yeşilini, güzelliğini borçlu olduğumuz derelerimizi tuvallerimizde ölümsüzleştirelim istedik Sesimizi duydular, dünyanın ve ülkemizin farklı coğrafyalarından ve geldiler.
Yüreklerimizden damıtılıp, parmaklarımızın ucundan tuvallerimize süzülen resimlerimizle ”TRABZON” dedik ve festivalimizin sonuna geldik. Bu festivali alın akıyla sonlandırmak güzel bir şey.,ancak bir şeyler kazanarak,bir şeyler vücuda getirerek sonlandırmak çok daha güzel.Biz bunu başarmanın kıvancı içerisindeyiz.Bizler bu festival aracılığı ile hiç eskimeyecek dostluklar kurduk.Hiç solmayacak sevgi çiçekleri yetiştirdik.Festivalimize katılan ressam kadınlarımızla tuvallerimize işlediğimiz resimlerle birbirimize kopmayacak bağlarla bağlandık. Belki aynı lisanı konuşmadık ama sanat dili ile anlaştık. Sevgi köprümüzü sanatın evrensel dili ile kurduk. Bizler fırçalarımızla her bir renge kadın duyarlılığın katarak Trabzon’un ve Rize’nin dile gelmeyen, sadece hissedilebilen güzelliklerini anlattık. Tüm bunların da ötesinde sanat adına derin dostluklar kurduk. Adımız Ayşe de olsa Natalya da olsa bizler Trabzon ekseninde sanat adına birleştik, sesimizi sanatın engin duyarlılığıyla duyurmak istedik. Bunu başardığımıza inanıyorum.
Davetimizi geri çevirmeyip bize katılan değerli misafirlerimiz festivalimizi ve bizleri onurlandırdılar. Şehrimizin eşsiz güzelliğine bir başka güzellik, bir başka ahenk kattılar. Her biri geldikleri yerlerden renklerini getirdiler, biz bu renklerde dostluğu bulduk, dayanışmayı bulduk. Kadının ince duyarlılığının neler başarabileceğin inin kanıtını bulduk. Kısacası biz onlarda kendimizi bulduk.
Bu bir hafta içerisinde onlara elimizden geldiğince Trabzon’u, Rize’yi gezdirdik. Tonya’nın Kadralak yaylasında, Sümela’nin coşkun deresinde, Zagnos vadisinde, Rize Çamlıhemşin Ayder’in yeşil denizinde Tuvallerimizde renklerle konuştuk, Yöremizi ölümsüzleştirdik. Çamlıhemşin’de bizleri evlerinde misafir ettiler. Fındıklının 100 metrelik duvarına yöresel motifler işledik. Bütün bunları açık alanda halkın içinde halkla yaptık. Onlara kültürümüzden, gelenek göreneklerimizden, alışkanlıklarımızdan, sosyal yaşamımızdan kesitler sunduk. Yemeklerimizden ikram ettik. Kilometrelerce uzakta yaşıyor olsa da aslında dünya kadınlarının aynı yürekte çarptığını gösterdik. Gösteremediklerimizi ya da anlatamadıklarımız ne kaldıysa onları da tuvallerimize yansıtıp gönül dili ile söyledik.
Festivalimize katılarak bize onur veren sayın valimize bu güzel etkinlikle yeni görevine başlaması Trabzon’u, Trabzonluyu Dünya kadınları ile birlikte tanıması ve aramızda olmasından son derece memnunuz. Umuyorum ki gelecek yıl daha güzel ,daha geniş coğrafyadan misafirlerimiz gelecek ve başta sayın valimiz,kültür müdürümüz ve sayın belediye başkanımız,Trabzon sporumuz,iş adamlarımız yanımızda olacaktır.,Bütün bu güzellikleri yaşatan değerli dernek üyelerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Bize destekleri ile güç veren Trabzon,Tonya, Çamlıhemşin,fındıklı belediye başkanlarına ,kültür müdürümüze,Musiad Trabzon şubesi başkanına ,Bir hafta bizimle gece gündüz dolaşan belediyemizin değerli şoförlerin ve Bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize, resimleri ile bize destek veren kadın ressamlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Trabzon kadın sanatçılar derneği olarak daha güzel festivallerde bir araya gelmek ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Şükran üst
Femin & Art Trabzon kadın sanatçılar derneği genel başkanı
Şükran üst

6 Temmuz 2010 Salı

http://www.caydeniz.com/haber/1780--trabzon39da-en-uzun-baris-resmi.html

Dünya GündemiKarakter Boyutu: TRABZON'DA EN UZUN BARIŞ RESMİ...Trabzon’da kadın sanatçılar, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri organizasyonla dünyanın en uzun barış resmini çizmek içi çaba sarf etti....RİZE'DEN YAYLA FOTOLARI_İLYAS GÜR

OFSPOR FOTOLARI_2 halil bayram dan

KARATE LİGİ FOTOGRAFLARI

oflular_HALİL BAYRAM'DAN...

SADULLAH DERVİŞOĞLU'NUN OBJEKTİFİNDEN...

OFSPOR FOTOGRAFLARI_HALİL BAYRAM'DAN...

ÖZLEM MORAN'IN OBJEKTİFİNDEN...

BAŞBAKAN'IN OF MİTİNGİ FOTOLARI:HALİL BAYRAM

ELSA BLAKE 'NİN OBJEKTİFİNDEN...(Elsa Blake PHOTO GALLERY)

İSTANBUL'DAKİ TRABZON TURNUVASI FOTOĞRAFLARI_SADULLAH DERVİŞOĞLU


Trabzon’da kadın sanatçılar, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri organizasyonla dünyanın en uzun barış resmini çizmek içi çaba sarf etti.

Resim çizimine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hasan Yener, Bordo Mavili futbolculardan Barış Memiş, Ferhat ile Hırvat futbolcu Cale de katıldı.

Yapılacak dünyanın en uzun resminin dünya barışına katkı sağlaması dileğinde bulunan Vali Kızılcık, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir dünya için barışın şart olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, insanlığın ihtiyacı olan dünya barışına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik için emek sarf eden herkese teşekkür etti. Vali Kızılcık, daha sonra dünya barışına katkı sağlamak amacıyla bir resim çizdi.




Organizasyonu üstlenen Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Üst, yaptığı açıklamada, Ayasofya-Beşirli sahili arasındaki 7 kilometrelik karayolunda Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için resim çizme rekoru denediklerini belirterek, çizilen resimleri dünyanın kültür başkenti olarak kabul edilen İstanbul’da Boğaz Köprüsü’ne asacaklarını söyledi. Kadın sanatçılar olarak dünyanın en önemli sorunu olarak gördükleri dünya barışı sorununa sanatçı duyarlılığı ile dikkat çekmek istediklerini kaydeden Üst, “Daha önce en uzun resim 6 km ile Meksika’da gerçekleştirilmişti. Biz 7 km ile bunu geçmek istedik. Çizimler için 1,5 ton boya kullanıyoruz” dedi.

Öte yandan rekor denemesi noter huzurunda yapılırken, 9 ülkeden 80 yabancı ressamın yanı sıra Türkiye’den de 70 sanatçı katıldı.

sabah gazetesi

Haberi Dinle

Yorum Yap
Editöre e-posta
Yazıyı Gönder
Çıktı Al
Tümünü Tek Sayfada Göster
Paylaş : Sabah net google facebook digg twiter yahoo mixx stumbleupon delicious reddit myspace friendfeed google buzz linkedin Dünya barışı için 7 kilometrelik resim
Ulaş ÖZDEMİR / SABAH 27.06.2010 Trabzon'da dünya barışına dikkat çekmek için yapılan rekor denemesinde 7 kilometrelik dünyanın en uzun resmi çizildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte, resme ilk boyayı Trabzon Valisi Recep Kızılcık sürdü. Gemin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, "2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın başkentinden dünyaya barış için rekor resmi yaptık. Noter tespiti Guinness'e gidecek. Onaylanırsa rekor Trabzon'a gelecek" dedi.
Dünyanın En Uzun Barış Resmi
25 Haziran 2010 / 15:27
Trabzon'da, kadın sanatçılar, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri organizasyonla dünyanın en uzun barış resmini çizmeye hazırlanıyor.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Üst ve Yönetim Kurulu üyeleri, 26 Haziran 2010 günü sahil yolunda Ayasofya-Beşirli sahili arasındaki 7 kilometrelik karayolunda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için resim çizme rekoru deneyeceklerini söyledi.

Çizilen resimleri dünyanın kültür başkenti olarak kabul edilen İstanbul'da Boğaz Köprüsü'ne asacaklarını belirten derneğin başkanı
Şükran Üst, resimlerden sağlanacak geliri Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlayacaklarını söyledi.

Trabzonsporlu futbolcuların da yer alması beklenen etkinliğe Trabzonluları beklediklerini ifade eden Üst, şöyle konuştu: "Önce Trabzon dedik, tarihe, kültüre dikkat çektik. Sonra 'su' dedik çevreye, doğaya dikkat çektik. Şimdi biz dünya kadınları dünyanın çok önemli sorunu olarak gördüğümüz dünya barışı sorununa sanatçı duyarlılığımızla dikkat çekmek ve dünya barışına katkı koymak için bir araya geldik. Bu yıl etkinliğimize sadece kadın gözüyle bakmak istemedik, barışa kardeşliğe giden yolda 2011 Dünya Gençlik Olimpiyatları'nın da Trabzon'da yapılacağını dikkate alarak sporu ortak ettik. Barış yoluna çıkarken bir yanımıza sanatı bir yanımıza sporu, Trabzonspor'umuzu aldık. Sanatın ve sporun katkısıyla herkesi 'barışa davet edelim' dedik."

Sporun sınırsız heyecanı ile sanatın ince güzelliğini harmanlayıp gönüllerde 'bir barış inşa etmek istediklerini anlatan Üst, sözlerine şöyle devam etti: "Metrekaresine çok sanatçı düşmesiyle övündüğümüz, sanat ve spor şehri Trabzon'dan dünyaya barış mesajını Trabzonsporlu sporcularımızın da katılacağı 7 kilometrelik dünyanın en uzun resminin Guinness rekoru için 26 Haziran cumartesi günü saat 12.00'de Ayasofya-Beşirli arasındaki karayolunu kullanacağız."