7 Temmuz 2010 Çarşamba

3. ULUSLAR ARASI RESİM FESTİVALİ ''DÜNYA KADINLARININ TUVALİNDE BARIŞ ''FESTİVAL KAPANIŞ KONUŞMASI
Trabzon’dan Tüm dünya kadınlarına elimizi uzattık, DÜNYA KADINLARININ TUVALİNDE SU resim festivalinde buluşalım dedik. Su yaşamdır, su hayattır, su olmadan ne yaşam olur ne sanat. Hayvanlar ve bitkiler biz insanlar olmadan da yaşayabilir hatta daha güzel yaşarlar, bizler onlar olmadan yaşayamayız. Bu dünyayı, doğayı korumak bizden sonrakilere aldığımızdan daha iyi bırakmak görevimizdir. Kimse sadece doğduğu yerden sorumlu değildir, dünya hepimizin, bir yerinde yapılan olumsuzluk, ekolojik dengenin bozulması tüm dünyayı, tüm insanlığı, geleceği etkiler, biz sanatçılar bunun bilincindeyiz Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorun küresel ısınma ve olumsuz sonuçlarından en çok etkilenecek olan içilebilir sudur. Yaşanabilir çevre içilebilir su dedik.Sanat dilimizi konuşturarak bu hayatımızı tehdit eden küresel ısınmaya dikkat çekelim istedik. Yöremizin bu eşsiz yeşilini, güzelliğini borçlu olduğumuz derelerimizi tuvallerimizde ölümsüzleştirelim istedik Sesimizi duydular, dünyanın ve ülkemizin farklı coğrafyalarından ve geldiler.
Yüreklerimizden damıtılıp, parmaklarımızın ucundan tuvallerimize süzülen resimlerimizle ”TRABZON” dedik ve festivalimizin sonuna geldik. Bu festivali alın akıyla sonlandırmak güzel bir şey.,ancak bir şeyler kazanarak,bir şeyler vücuda getirerek sonlandırmak çok daha güzel.Biz bunu başarmanın kıvancı içerisindeyiz.Bizler bu festival aracılığı ile hiç eskimeyecek dostluklar kurduk.Hiç solmayacak sevgi çiçekleri yetiştirdik.Festivalimize katılan ressam kadınlarımızla tuvallerimize işlediğimiz resimlerle birbirimize kopmayacak bağlarla bağlandık. Belki aynı lisanı konuşmadık ama sanat dili ile anlaştık. Sevgi köprümüzü sanatın evrensel dili ile kurduk. Bizler fırçalarımızla her bir renge kadın duyarlılığın katarak Trabzon’un ve Rize’nin dile gelmeyen, sadece hissedilebilen güzelliklerini anlattık. Tüm bunların da ötesinde sanat adına derin dostluklar kurduk. Adımız Ayşe de olsa Natalya da olsa bizler Trabzon ekseninde sanat adına birleştik, sesimizi sanatın engin duyarlılığıyla duyurmak istedik. Bunu başardığımıza inanıyorum.
Davetimizi geri çevirmeyip bize katılan değerli misafirlerimiz festivalimizi ve bizleri onurlandırdılar. Şehrimizin eşsiz güzelliğine bir başka güzellik, bir başka ahenk kattılar. Her biri geldikleri yerlerden renklerini getirdiler, biz bu renklerde dostluğu bulduk, dayanışmayı bulduk. Kadının ince duyarlılığının neler başarabileceğin inin kanıtını bulduk. Kısacası biz onlarda kendimizi bulduk.
Bu bir hafta içerisinde onlara elimizden geldiğince Trabzon’u, Rize’yi gezdirdik. Tonya’nın Kadralak yaylasında, Sümela’nin coşkun deresinde, Zagnos vadisinde, Rize Çamlıhemşin Ayder’in yeşil denizinde Tuvallerimizde renklerle konuştuk, Yöremizi ölümsüzleştirdik. Çamlıhemşin’de bizleri evlerinde misafir ettiler. Fındıklının 100 metrelik duvarına yöresel motifler işledik. Bütün bunları açık alanda halkın içinde halkla yaptık. Onlara kültürümüzden, gelenek göreneklerimizden, alışkanlıklarımızdan, sosyal yaşamımızdan kesitler sunduk. Yemeklerimizden ikram ettik. Kilometrelerce uzakta yaşıyor olsa da aslında dünya kadınlarının aynı yürekte çarptığını gösterdik. Gösteremediklerimizi ya da anlatamadıklarımız ne kaldıysa onları da tuvallerimize yansıtıp gönül dili ile söyledik.
Festivalimize katılarak bize onur veren sayın valimize bu güzel etkinlikle yeni görevine başlaması Trabzon’u, Trabzonluyu Dünya kadınları ile birlikte tanıması ve aramızda olmasından son derece memnunuz. Umuyorum ki gelecek yıl daha güzel ,daha geniş coğrafyadan misafirlerimiz gelecek ve başta sayın valimiz,kültür müdürümüz ve sayın belediye başkanımız,Trabzon sporumuz,iş adamlarımız yanımızda olacaktır.,Bütün bu güzellikleri yaşatan değerli dernek üyelerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Bize destekleri ile güç veren Trabzon,Tonya, Çamlıhemşin,fındıklı belediye başkanlarına ,kültür müdürümüze,Musiad Trabzon şubesi başkanına ,Bir hafta bizimle gece gündüz dolaşan belediyemizin değerli şoförlerin ve Bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize, resimleri ile bize destek veren kadın ressamlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Trabzon kadın sanatçılar derneği olarak daha güzel festivallerde bir araya gelmek ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Şükran üst
Femin & Art Trabzon kadın sanatçılar derneği genel başkanı
Şükran üst

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder