6 Temmuz 2010 Salı

Dünyanın En Uzun Barış Resmi
25 Haziran 2010 / 15:27
Trabzon'da, kadın sanatçılar, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri organizasyonla dünyanın en uzun barış resmini çizmeye hazırlanıyor.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Üst ve Yönetim Kurulu üyeleri, 26 Haziran 2010 günü sahil yolunda Ayasofya-Beşirli sahili arasındaki 7 kilometrelik karayolunda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için resim çizme rekoru deneyeceklerini söyledi.

Çizilen resimleri dünyanın kültür başkenti olarak kabul edilen İstanbul'da Boğaz Köprüsü'ne asacaklarını belirten derneğin başkanı
Şükran Üst, resimlerden sağlanacak geliri Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlayacaklarını söyledi.

Trabzonsporlu futbolcuların da yer alması beklenen etkinliğe Trabzonluları beklediklerini ifade eden Üst, şöyle konuştu: "Önce Trabzon dedik, tarihe, kültüre dikkat çektik. Sonra 'su' dedik çevreye, doğaya dikkat çektik. Şimdi biz dünya kadınları dünyanın çok önemli sorunu olarak gördüğümüz dünya barışı sorununa sanatçı duyarlılığımızla dikkat çekmek ve dünya barışına katkı koymak için bir araya geldik. Bu yıl etkinliğimize sadece kadın gözüyle bakmak istemedik, barışa kardeşliğe giden yolda 2011 Dünya Gençlik Olimpiyatları'nın da Trabzon'da yapılacağını dikkate alarak sporu ortak ettik. Barış yoluna çıkarken bir yanımıza sanatı bir yanımıza sporu, Trabzonspor'umuzu aldık. Sanatın ve sporun katkısıyla herkesi 'barışa davet edelim' dedik."

Sporun sınırsız heyecanı ile sanatın ince güzelliğini harmanlayıp gönüllerde 'bir barış inşa etmek istediklerini anlatan Üst, sözlerine şöyle devam etti: "Metrekaresine çok sanatçı düşmesiyle övündüğümüz, sanat ve spor şehri Trabzon'dan dünyaya barış mesajını Trabzonsporlu sporcularımızın da katılacağı 7 kilometrelik dünyanın en uzun resminin Guinness rekoru için 26 Haziran cumartesi günü saat 12.00'de Ayasofya-Beşirli arasındaki karayolunu kullanacağız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder