29 Kasım 2010 Pazartesi

Trabzon'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Etkinlikleri







Trabzon'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Etkinlikleri '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' Etkinlikler kapsamında, 8 kadın derneğinden oluşan Trabzon Kadın Platformu dernek başkanları Trabzon valisi Dr Recep Kızılcığı ziyaret etti. Düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kızılcık, Kadının toplumda daha fazla görünür ve pozitif ayrımcılık çerçevesinde iş hayatında daha etkin olabilmesi için devlet olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek 'Çalışmalarımızda sizlerde kadın örgütleri ve hayatın her alanında faaliyet gösteren kadınlarımızın temsilcileri olarak aktif olarak yer alıyorsunuz' dedi. Kızılcık, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kadın hakları konusunda bilgiler yer alan 5 bin broşürün yanı sıra afişler ve bazı kitaplar hazırlattıklarını anlatarak, afişlerin şehir merkezi ve tüm ilçelerde asılacağını, broşürler ve kitapların da dağıtılacağını söyledi. Bunun kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi açısından önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Kızılcık, 'Kadına karşı şiddet sadece fiziksel şiddet değildir. Bu yayınlarda kadına yönelik psikolojik şiddeti de açıklayıcı bilgiler var. Kadının erkekle eşitliğini her alanda sağlamak ve iş alanına daha fazla katılmasını istiyoruz. Bu alanlarda da belediye ile işbirliği içinde uygulamaya konulan bir projemiz var' dedi. Platform Dönem Sözcüsü Cavidan Yılmaz da platform adına isteklerini içeren belgeyi sundu. Kadına yönelik şiddetin çözümü için Trabzon ‘da şiddetle ilgili çalışma yapan kurumlarda görevli personelin sürekli eğitime alınması, şiddet konusunda Emniyet, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Müdürlüğünün ellerindeki verileri açıklaması, yapımı süren Sığınma Evi'nin işleyişinde kadın örgütlerinin de oluşturulacak komisyonda yer almasını istedi. Kadına yönelik şiddette kadının ekonomik bağımsızlığının çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yılmaz, 'Kadınların ekonomik özgürlüklerinin desteklenmesi için sosyal güvenceli ve sürekli iş ortamları yaratılmasını, kadına yönelik şiddetle mücadele sürecine erkeklerin katılımını sağlamak için Valilik ve Kadın Platformu ile kahvehanelerde düzenlenen eğitim seminerlerine devam edilmesini istiyoruz' dedi. Trabzon valisi Kızılcık da kadınlara kalıcı istihdam imkânlarının oluşturulması için mikro kredi uygulamasının ötesinde özellikle İŞKUR sayesinde kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları da verdiklerini ifade ederek, kadınlara yönelik yeni imkânlar konusunda kadınların yaratıcı fikirlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Toplantı sonrası Kızılcık ve toplantıya katılan Dernek başkanları ile, İl Nüfus Müdürlüğü önündeki duvara kadına şiddetin önlenmesi konusunda hazırlanan afişi astı. Şükran Üst
.ExternalClass .ecxhmmessage P
{padding:0px;}
.ExternalClass body.ecxhmmessage
{font-size:10pt;font-family:Tahoma;}

TRABZON BELEDİYESİ ZİYARETİ





































Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Merkezi 4. uluslar arası resim festivalinın çalışmalarına başladı.Trabzon belediyesini ziyaret eden dernek yönetimi,bu güne kadar yaptığı katkılar için belediye başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜ OĞLUNA teşekkür plaketi verdi.Genel başkan Şükran ÜST 4. uluslar arası resim festivalini buyıl UNESCO nun Evliya ÇELEBİ yılı ilan etmesinden yola çıkarak festivalin temasının ‘’DÜNYA KADINLARININ TUVALİNDE RENKLERLE EVLİYA ÇELEBİ '’olarak belirlediklerini söyledi..
zon’da 4. Uluslar arası resim festivali ‘’Dünya Kadınlarının Tuvalinde Renklerle Evliya Çelebi’’ farklı şehirler ve ülkelerden davet edilecek kadın sanatçılarıyla canlı performans resim çalışması, sergi ve panel

Türkiye’sini tarihin izlerini takip ederek yeniden tanıtma, kültürler arası diyalogu sanat yoluyla geliştirme. Kültür ve tarihle ilgili bu bilgi ve uygulamaların daha iyi kavranabilmesi için bu projede Türkiye tarihinin bu önemli ama az bilinen Kültür mirası Bir Kişilik olan Evliya çelebiyi anacağız.
Dünya Kadınlarının Tuvalinde Renklerle Evliya Çelebi kaybolan kültüre dikkat çekmek ve Türkiye toplumunu kendi mirasıyla yeniden buluşturmak için tasarlanmış bir kültür sanat rotasıdır.
Çok katılımlı böyle bir etkinliğin geçen yıllardaki çalışmalarımızda da gördük ki yazılı ve görsel meydanında katkısıyla birçok ülkeye kentimizi, ülkemizi tanıtımına ve sorunlara dikkat çekmeye büyük katkısı oldu.
Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı için yaptığımız çalışmalar için belediyemizin desteğine ihtiyacımız vardır.Geçen yıllarda yaptığınız gibi festival süresince sanatçılarla yapacağımız çalışma alanlarına gitmek için iki aracın tahsisine ve meydan üst geçit ayakları günümüz Trabzon kültürünü, tarihini, sanatını yansıtan motiflerle resimlemek için boya ve malzemelerin temini katkısını bekliyoruz dedi.
Başkan GÜMRÜKÇÜOĞLU Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneğinin Trabzonun Tanıtımına yaptığı katkıları gururla izliyoruz.Çabalarınızı taktir ediyoruz,hertürlü desteği vereceğiz.Bu proje beni çok heyecanlandırdı,güzel bir proje diyerek Başkan yardımcısı Hüseyin TURAN 'ı çağırerek işbirliği yapmamızı gereken hertürlü yardımın yapılması talimatını verdi.Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği olarak Trabzon belediye başkanına teşekkür ediyoruz.